Moto oprema vrlo je važna ako se na motoru želite voziti što je sigurnije moguće. Iako je kaciga jedina moto oprema koju zakonski morate imati tijekom svake vožnje, postoje razni dodatci koji vas mogu sačuvati u slučaju nezgode, ali također i učiniti vožnju mnogo ugodnijom!

Sve dodatke za sigurniju vožnju motorom možete pronaći u brojnim specijaliziranim trgovinama, ili u onom klasičnim, fizičkim ili u web trgovinama.

Oprema za motor bez koje se ne može

Kada tražite opremu za motor, prvo što će te potražiti vjerojatno će biti kaciga, bez koje se u vožnju ne smije. Ipak, osim kacige, veoma je bitno za ugodniju i sigurniju vožnju uložiti i u motorističke jakne i hlače jer je za mnoge vozačke to potpuna moto oprema.

Moto rukavice
Moto oprema: moto rukavice

Još jedna su mogućnost i moto odijela, koja pomalo sliče na kombinezone, te će vam prekriti cijelo tijelo. Kvalitetna moto oprema je, za razliku od klasične odjeće, često napravljena od materijala koji će vas dodatno zaštititi od grebanja i pružiti veću zaštitu od udaraca, koja može značiti razliku između teških i lakših ozljeda za vrijeme nesreće.

Isprobajte moto opremu prije kupnje

Iako se danas putem interneta mogu kupiti svi dijelovi moto opreme, isprobavanje prije kupnje ne biste trebali preskočiti. Ako prvi put kupujete motorističku opremu neke marke ili modela, te niste sigurni kako vam ona pristaje uživo, onda kupnja preko interneta nije za vas.

7 najboljih dijelova moto opreme za početnike

Iako mnogi proizvođači imaju tablice na kojima možete provjeriti sve dimenzije koje nude, one vas ponekad znaju prevariti. Kako je za opremu za motor bitno da vam pristaje u svim dijelovima tijela, isprobavanje je jedini način da u to budete sigurni.

Kvalitetni materijali za bolju zaštitu vozača motora

Na izbor vam se nudi mnoštvo različitih materijala moto opreme. Ovisno o tome koje su vaše preferencije u zaštiti i izgledu, najbolji odabir za vas mogu biti:

  •  prirodni materijali (primjerice koža)
  •  umjetni materijali (koji se danas sve više koriste)

Koža je bila najpopularniji dio brojnih komada odjeće i obuće za motor godinama, jer je ugodna za nošenje te pruža dobru zaštitu od vjetra i ogrebotina. Ipak, umjetni materijali danas pružaju mnogo veću zaštitu jer se još teže mogu ogrebati, a imate li modele s dodatnom zaštitom, možete se sačuvati i od lomova zadobivenih udarcima za vrijeme nesreće