Unikatni auto tepisi

Iako malen, i auto je prostor u kojem boravite. Vrijeme koje provedete u automobilu zavisi o vašem životnom stilu i potrebama, ali svejedno, to je prostor koji je samo vaš. Često se u taj prostor ulaže mnogo novca, i to najviše u dijelove koji mu omogućavaju njegovu primarnu funkciju, vožnju, ali u nešto manjoj mjeri ulaže se i u detalje koji osiguravaju komfor, a u tu kategoriju spadaju i auto tepisi.

Auto tepisi-vrste

Auto tepisi danas su dio svakoga automobila. Vrlo često ne privlače mnogo pažnje, ali pravi obožavatelji svojih limenih ljubimaca posvećuju mnogo pažnje svakom detalju pa tako i auto tepisima. Kada se automobil kupuje, auto tepisi su vrlo često dio automobila te se ne moraju posebno kupovati. Ponekad dolaze s logotipom tvrtke u kojoj je auto kupljen. To je zgodan detalj koji kupcima zapravo ne smeta, a tvrtkama osigurava da se reklamiraju.

Auto tepisi mogu biti od gume, ali i od tekstila. Uglavnom se samo postave na dno automobila, ali neki imaju i posebne čepiće na podu koji omogućavaju da se pričvrste te na taj način ne klize i daju veću udobnost i sigurnost.I auto tepisi od gume i od tekstila imaju svoje mane, ali i prednosti i zapravo sve ovisi o vašim osobnim željama i vremenu kojeg možete uložiti u održavanje.

Prednosti i mane

Auto tepisi od tkanine puno su atraktivnijeg izgleda od onih gumenih. Pružaju udobnost i detalje koji uljepšavaju unutrašnjost automobila, pogotovo ako su nekog lijepog uzorka ili boje. Mnogi se zato odlučuju za ovaj tip auto tepiha, unatoč težem čišćenju, jer izgledaju mnogo atraktivnije od gumenih. Postoje deblji auto tepisi i oni rjeđeg tkanja, što naravno definira cijenu. Loša strana im je da je potrebno veće održavanje pa se stoga i češće moraju mjenjati.

 

Gumeni auto tepisi su izdržljiviji, ali to isto ovisi o kvaliteti gume koja je korištena u njihovoj izradi. Oni su obično crni, jednostavni, ali iznimno su otporni na sve vremenske uvjete pa im je to jedna od prednosti. Lako ih je održavati. Obično se samo otresu ili ako je potrebno, operu i vodi te se jako brzo osuše pa ih možete vratiti u automobil.