Sve više ljudi tretira svoje automobile proizvodima za auto kozmetiku

Mnogi vlasnici automobila danas kupuju različite proizvode iz područja auto kozmetike. U njih spadaju razna kemijska sredstva za vanjsko i unutrašnje održavanje kao i za održavanje guma i naplataka.

Općenito o auto kozmetici

Korištenjem ovakvih sredstava ćete podariti dodatni sjaj svome automobilu, ali će to imati i korisne učinke na dugotrajnost automobila. Stoga je preporučljivo redovito čistiti automobil iznutra i izvana. Kada ćete ga nakon nekoliko godina možda prodavati, kupci će vidjeti da je bio održavan i zasigurno ćete za njega moći dobiti nešto više novca.

autokozmetika1

Vrste sredstava

U auto kozmetiku spadaju tri vrsta sredstava, za vanjsko i unutrašnje održavanje te ona za održavanje guma i naplataka. Najviše se koriste ona za vanjsko održavanje. U njih spadaju razni šamponi koji se koriste prilikom pranja u kombinaciji s vodom. Ukoliko se nataložilo puno prljavštine, samo voda neće vam pomoći da ju uklonite. Stoga je preporučljivo kupiti i neki šampon koji će pomoći u odstranjivanju. Na mnogim mjestima danas su postavljene i ručne autopraonice gdje za samo nekoliko kuna možete brzo oprati svoj automobil.

Kod njih se prilikom programa pranja uz vodu raspršuje i šampon što na kraju za rezultat ima lijepo oprani automobil. Od ostalih sredstava popularne su i paste za poliranje. One se mogu koristiti prilikom manjih oštećenja na limu. Funkcioniraju na način da se takve manje pukotine premažu s pastom koja se onda stisne u pukotini i tako ju sakriva. Jedno od poznatijih sredstava iz ove kategorije je i ono koje je potrebno imati u svakom automobilu, a radi se o tekućini za stakla. Postoje one namijenjene za ljetno vrijeme i one za zimsko. Razlika je što se u onim za zimsko nalaze dodatni aditivi koji onemogućavaju njeno smrzavanje uslijed jako niskih temperatura. Vaš auto možete i prekriti. Cerada za auto je jednostavno rješenje za vanjske neprijatnosti.

Sredstava za unutrašnje održavanje također ima nekoliko, a jedno od najpopularnijih su razni mirisi za automobil. Dolaze u raznim varijantama, od onih koji se mogu objestiti na unutarnji retrovizor pa do onih koji se postavljaju na ventilacijske otvore. Bez obzira za koji se odlučili, unijeti će dašak svježine i mirisa u vaš automobil. Ostala sredstva čine sprejevi kojima je moguće očistiti unutrašnju konzolu i plastične dijelove koji će im dati dodatni sjaj.Također, moguće je kupiti i posebne sprejeve za sjedala pomoću kojih ćete lakše ukloniti prljavštinu.

Kako bi gume i naplatci što duže bili očuvani i izgledali atraktivno, možete izabrati i neka sredstva za njihovo održavanje. To su razni sprejevi i tekućine koje će im pružiti dugotrajan sjaj.

Znate da h4 led žarulje imaju vrlo dugi vijek trajanja i zato ih nećete morati mijenjati duže vrijeme. Više u našem najnovijem članku.