S nosačima za bicikl prevezite bicikl na odredište

Dolaskom lijepog vremena, na ulicama se može vidjeti sve više ljudi na biciklima. Mnogi ih koriste redovito za odlazak na posao, a neki ih koriste samo rekreativno u slobodno vrijeme. Sve je više onih koji se ne žele odvojiti od bicikla i od same vožnje biciklom čak i kad odlaze negdje daleko, automobilom.

Iako postoje neki bicikli koji se mogu sklopiti tako da stanu u prtljažnik automobila, ostale vrste bicikala je teško smjestiti u automobil. No, ipak postoji rješenje za prijevoz bicikala u obliku nosača za bicikle.

Mogućnosti postavljanja

Nosači za bicikl mogu se postaviti na tri mjesta na automobil te se po tome razlikuju. Najčešće se koriste nosači za bicikl koji se postavljaju na krov te na taj način možete voziti bicikl ili više njih na krovu. To je odlično rješenje jer vam bicikli na taj način ne ometaju vidljivost. Jedini uvjet da se nosači za bicikl postave na krov je da na krovu imate krovne nosače. Neki automobili imaju serijski ugrađene krovne nosače, a ukoliko ih vaš automobil nema, morat ćete i njih kupiti.

Imate li manji automobil, koji ima petora vrata, možete jednostavno postaviti bicikle na stražnja vrata kupnjom odgovarajućih nosača za bicikle. Bicikli postavljeni na stražnja vrata vam mogu predstavljati problem prilikom vožnje jer umanjuju vidljivost. No, prednost vožnje bicikala na stražnjim vratima je što na krov možete postaviti neki drugi koristan dodatak, poput krovnih kutija, nosača za skije i drugo.

Nosači za bicikl mogu se postaviti i na kuku za vuču te se prevoziti na taj način. Takav način vožnje bicikala se ne koristi baš često, ponajviše zbog nešto više cijene takvih nosača za bicikl.

Nosači za bicikle u serijskoj opremi

Prilikom kupovine određenih modela automobila, neki proizvođači vam nude mogućnost serijske ugradnje nosača za bicikl. Uglavnom se tu radi o specifičnim nosačima za bicikl koji se razlikuju od onih klasičnih varijanti. Jedan od proizvođača koji to nudi je Opel.

Oni nosače za bicikl ugrađuju u stražnji branik automobila te ih po potrebi možete izvući ili spremiti. Iako to djeluje kao zanimljiva mogućnost, doplata za takvu vrstu nosača za bicikl je višestruko veća nego naknadna kupovina klasičnih nosača za bicikl pa mnogi ipak odustaju od te opcije.