Putujte bezbrižno uz krovne kutije

Ako želite putovati u potpunosti opremljeni i ne želite oskudijevati na stvarima koje su vam neophodne i bez kojih ne možete, tada su krovne kutije asesoar koji bi bez razmišljanja trebali nabaviti i postaviti na vaš automobil.

U krovnu kutiju možete smjestiti i sigurno prevesti svu vašu prtljagu i različitu opremu na bilo koje odredište na koje ste se odlučili otputovati, što će vam omogućiti komfor i prostranost unutar vozila, a ujedno vas spasiti od stresa uzrokovanog nedostatkom stvari koje ste željeli ponijeti i koje su vam prijeko potrebne.

Funkcionalnost krovnih kutija

Ako je prtljažnik vašeg automobila redovito pretrpan, a i stražnja sjedala su nerijetko krcata stvarima koje narušavaju prostranost i udobnost vožnje, tada je svakako vrijeme da razmislite o kupovini krovne kutije (www.withcar.hr) za vaš automobil.

Širok raspon korisnih karakteristika krovnih kutija uključuje brzu i sigurnu montažu na automobil, lako otvaranje i zatvaranje, prostran prostor za pohranu te jednostavan pristup vašim stvarima.

Krovne kutije vam mogu osigurati još dodatnih 300 do 600 litara prostora za pohranu. No što je još važnije, one čine vožnju sigurnijom. Naime, u nedostatku prostora svi smo skloni natrpati pregršt stvari iza stražnjih sjedala te tako smanjiti vidljivost kroz stražnje vjetrobransko staklo, a svima nam je poznato da je nedovoljna vidljivost itekako opasna. Nadalje, u situacijama naglog kočenja, stvari mogu nekontrolirano “letjeti“ po unutrašnjosti vozila i tako ozlijediti nekoga od putnika ili prouzročiti nesreću.

Izbor pogodne krovne kutije

Prilikom izbora krovne kutije trebali bi voditi računa o nekoliko detalja. Naime, prvo pitanje je vezano za dimenzije kutije. Naravno, veličinu ćete birati prema tome koliki dodatni prostor vam je potreban. Ako će vam kutija služiti isključivo za prevoženje osobne prtljage, tada ona ne mora nužno biti velikih dimenzija. No, s druge strane ako ste redoviti kamper ili se bavite određenom djelatnošću koja zahtjeva prijevoz krupnijih stvari, alata i sl., ili pak ako se bavite sportom i kutija vam je potrebna za prijevoz sportskih rekvizita poput primjerice golf palica, ribolovnog pribora i sl., tada svakako povedite računa o dimenzijama kutije.

No, moramo napomenuti da krovne kutije nisu dizajnirane isključivo za uštedu prostora i jednostavnost korištenja. Danas su one usklađene sa suvremenim dizajnom i linijama automobila i dizajnirane na način da dodatno doprinesu snažnijem vizualnom dojmu te da krov vašeg automobila, a u konačnici i cijeli vaš automobil učine još modernijim i privlačnijim.

A da se na vašem putovanju ne bi izgubili potrebna vam je navigacija za Android.

Automobilske gume do promjera 13 cola namijenjene su osobnim ili manjim teretnim vozilima, gume s većim promjerom odgovaraju vozilima s pogonom na sva četiri kotača i terenskim vozilima.  Čitaj više …