Pripazite kod odabira veličine cerade za auto

Cerada za auto ne spada u kategoriju vrlo često korištenih dodataka za auto. Koriste je uglavnom oni koji svoje aute moraju ostavljati na otvorenom. U tom slučaju, autu mogu naštetiti razne stvari, poput tuče, pada raznih predmeta s visine, kamenčići i slično. No, iako su mnogi svjesni tih opasnosti, ipak se ne odlučuju za kupovinu i postavljanje cerade za auto. Zašto je to tako? Neki smatraju da im nije potrebna, neki smatraju da se teško postavlja. Ali, ona se brzo postavlja i često vas može spasiti od značajne štete.

Cerada za auto dostupna je u više veličina

Cerada za auto se na u trgovinama može pronaći u 4 veličine. Najmanja je M, a slijede ju L, XL i najveća XXL. Ukoliko niste sigurni koja veličina vam je potrebna za vaš auto, zatražite pomoć prodavača. Nikako ju nemojte kupovati bez točnog podatka o veličini jer vam se mogu dogoditi dvije stvari. Premala cerada za auto neće se dati navući preko auta i učvrstiti. A kupiti li preveliku, uspjet ćetu ju prebaciti preko auta, ali nećete ju moći dobro učvrstiti. Zbog toga bi je jak vjetar mogao skinuti i u tom slučaju bi vam auto opet bio izložen vanjskim utjecajima.

Vrste

U trgovinama se danas mogu pronaći dvije vrste. Prva je klasična cerada za auto koja prekriva cijeli automobil. Postavljanjem ovakve cerade, bit će zaštićen vaš cijeli auto i svako je savjet da se odlučite upravo za ovu vrstu prilikom kupovine. No, postoji i vrsta tzv. polucerade. Ona je napravljena na način da se njome prekrivaju samo krov te vjetrobransko i stražnje staklo. To su inače najosjetljiviji dijelovi auta pa ove polucerade štite upravo njih. No, u slučaju jako velikog nevremena popraćenog tučom, polucerada će možda i zaštititi krov i stakla, ali ostali dijelovi auta bi mogli itekako stradati. A s obzirom da cijena popravka auta uništenog od tuče nije mala, onda vam se svakako isplati uložiti novac i kupiti klasičnu ceradu za auto. Ona je skuplja od polucerade, ali sigurnost koju vam pruža je puno veća. Zato ju kupite, postavite na auto i zaboravite na brige.