Poboljšanje za unutrašnji izgled auta

Kada je riječ o dizajniranju unutrašnjosti naših domova onda se mnogo pažnje i vremena troši na pažljivo biranje, zavjesa, stolnjaka, pa na kraju i tepiha. Svega onoga što ćemo vremenom zamijeniti, ali što bitno utječe na interijer dok god je tu. Auto tepisi su sve to, ali samo za automobil.

Obično crne, boje i potpuno nevidljivi, ali bez njih izgled auta jednostavno ne bi bio onaj na koji smo navikli. U upotrebu ubačeni još s prvim proizvedenim automobilom, kako bi se unutrašnjost automobila manje prljala, ostali do danas u upotrebi s istom namjenom, auto tepisi su jednostavno nezamjenjivi.

Gumeni ili tekstilni

U prodaji obično možete naći gumene ili tekstilne auto tepihe. Ovakvi tipski tepisi se prave za svaku vrstu i model automobila, te ne variraju mnogo, do same šare po kojoj se prave. Ipak, kada uđete u trgovinu i kažete da želite kupiti auto tepih, sigurno ne znate koji vam treba. Tu morate i sami malo razmisliti i odlučiti.

tepisi-prtljaznik_1

Ako vaš automobil većinom vozite po gradu, ne prljate toliko unutrašnjost onda je za vas sigurno bolja varijanta tekstilni tipski tepih. Ovakav tepih obično košta nešto skuplje nego onaj gumeni, ali odiše s dosta više elegancije, stila, ali i topline budući da topao tepih može dosta pomoći u grijanju automobila.

tepisi-prtljaznik_3

Ako vaš automobil koristite na selu i u ruralnim područjima, onda vjerojatno kao bolja opcija ispadaju gumeni auto tepisi (prečitaj više: http://www.withcar.hr/ponuda/avto-tepisi). Gumene tepihe koliko god da isprljate možete lako oprati i dobiti isti onaj nov tepih kakav je izašao iz radnje. Manje su skloni oštećenjima, kada ih usporedimo s tekstilnim. A da zaščitite vaš prtljažnik možete koristiti korito prtljažnika.

Zamjena tepiha

Vjerojatno se poslije do sada pročitanog pitate: Pa da li ja sada treba da zamijenim tepih u svom automobilu? Odgovor je vjerojatno ne, jer do sada i niste obraćali preveliku pažnju, ali kada uvidite da je vrijeme za to, što morate učiniti striktno po vlastitom nahođenju, onda možete obratiti pažnju na već napisano i odabrati tepih koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Prilikom kupovine, najbolje je urediti auto, te otići na mjesto prodaje te se tamo posavjetovati s prodavcem, isprobati model, te ako tepisi fino pašu, nema razloga da ih ne uzmete. Oni obično nisu skupi, a ako uz to zamijenite i još neki dio automobila možda dobijete i popust. Sretna vožnja i zapamtite, auto tepisi su jednako bitni kao kućanski tepisi! Prečitajte i kakvi nosači za bicikl se mogu kupiti, kako jih montirati i kada koristiti.