Nosači za bicikl za vaš aktivan odmor

Koliko god bismo se svi voljeli pohvaliti idealnom kondicijom, to na žalost često nije slučaj. Većina nas se za dovoljno aktivan život i vožnju biciklom odlučuje tek kada smo na godišnjem odmoru ili imamo malo više slobodnog vremena. Da li je stvarno manjak vremena u danu zaslužan za to, ili je ipak razlog u nečemu drugome, to sada nije bitno. Ono što je bitno je kada se odlučimo da sjednemo na bicikl i učinimo nešto dobro za svoje zdravlje, da nam sam prijenos bicikla ne bude problem. Zbog toga su nam na raspolaganju nosači za bicikl koji nam omogućavaju da vrlo lako prevozimo svoj bicikl na bilo koju udaljeniju destinaciju.

Nosači za bicikl se lako montiraju

Nosači za bicikl vrlo se lako postavljaju. Potrebno je samo imati krovne nosače i tada se nosači za bicikl jednostavno montiraju na točno određena mjesta. Oni posjeduju udubljenja u koja se postavljaju bicikli te se zatežu kako ne bi ispali prilikom vožnje.

Iako se danas na tržištu može pronaći više različitih nosača za bicikle, krovni nosači za bicikle imaju mnoge prednosti. Glavna i zasigurno najvažnija prednost je u tome što krovni nosači za bicikle ne smetaju u vožnji te su najsigurniji način prijenosa bicikala. Bicikli se na takvim nosačima prevoze na krovu automobila i nimalo ne zaklanjaju pogled, bilo kod normalne vožnje ili vožnje unatrag. Dakle vozač se ne mora prilagođavati položaju bicikala niti na bilo koji način kompromitirati sigurnost vožnje. Nadalje, bicikli su usmjereni u smjeru vožnje. To je izrazito bitno jer se na taj način smanjuje otpor zraka te se čak i pri vjetrovitom vremenu ne osjeća bitnija razlika u vožnji koja bi vozaču odvlačila pažnju ili stvarala brigu. Sigurnost je zagarantirana dok god se vozači drže ograničenja brzine, a to je 150 km na sat, kada su bicikli montirani na krov automobila.

U Hrvatskoj je na autocesti dopuštena brzina 130 km na sat, što znači da niste ovom odredbom proizvođača nosača za bicikle nimalo ograničeni.

Tržište nosača za bicikl

S obzirom da je, kada je promet u pitanju, sigurnost na prvom mjestu, bitno je da i sami nosači za bicikl u tome ne zaostaju. Zato se mnogi vozači odlučuju za ipak nešto skuplju varijentu nosača za bicikl. To je proizvođač Thule koji garantira jednostavnost upotrebe, zajedno s izvrsnim materijalima izrade. Kupnjom njihovih nosača za bicikl budite sigurni da ćete i vi i vaši bicikli sigurno stići na cilj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *