Najam automobila – rješenje u mnogim situacijama

Najam automobila možda nije vaša solucija u svakoj situaciji, ali ponekad je jednostavno nužno iznajmiti ga kako bi se stigli napraviti svi zadani koraci. Prije nego što krenete u potragu za nekim rent-a-car uredom, morate biti svjesni nekih rizika koji se pojavljuju kod iznajmljivanja auta. Tekst će vam usmjeriti pozornost na najbitnije informacije koje ćete trebati kada se odlučite na najam automobila.

Znanje je moć i kod najma automobila

Obavezno prikupite sve informacije prije potpisivanja ugovora o najmu,  jer ćete na taj način osigurati ugodnu suradnju. Uvijek provjerite da li se u ugovoru nalazi sve što trebate, sve što ste i sami ranije dogovorili.

Cijena najma najčešće uključuje i sve druge troškove, kao što su porezi i naknade u vašem mjestu.

Provjerite auto prije preuzimanja

Nemojte samo preuzeti automobil bez da ste s predstavnikom tvrtke provjerili da li su na automobilu vidljiva bilo kakva oštećenja. Neka vam on potvrdi da je sve u redu. Ako je auto bio imalo oštećen prije nego što ste ga preuzeli, a niste ga pregledali dovoljno detaljno i u pratnji djelatnika servisa, nećete biti sretni ishodom u kojem ćete tu štetu i vi morati platiti. To samo znači da će tvrtka s autom postupati kao s njihovim vlasništvom i u slučaju da ga oštetite tražiti da vi nadoknadite troškove popravka.

Obratite pozornost i na to je li rezervoar bio pun pri preuzimanju. Možda se čini sitnicom, ali je veoma bitna.

Kako odabrati auto za najam?

Pri biranju za najam automobila, obratite pozornost i na veličinu auta i broj sjedala jer što je veći auto najam je skuplji. Bacite pogled i na papir o osiguranju jer osiguranje automobila osigurava vaš auto, ali vaše stvari ne. U slučaju kvara auta, ne vozite ga sami na popravak nego to prepustite rent-a car servisu.

Nakon što vratite auto zatražite potvrdu da je auto vraćen bez oštećenja i potpuno funkcionalan. Servisa za najam automobila ima mnogo, ali dobro se informirajte prije svoje odluke o unajmljivanju auta. Najjednostavnije unajmljivanje auta je putem interneta, ali to nikako ne može zamijeniti vaš vizualni pregled auta. Ne dajte se smesti znanjem djelatnika u servisu već pitajte što vas zanima i sami odlučite je li najam vozila za vas?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *