LED H7 žarulje u potpunosti osvajaju tržište!

Od kada su se na tržištu pojavile LED H7 žarulje, ona su gotovo u potpunosti zamijenile halogene sijalice koje su se do prije koristile u automobilima. LED tehnologija rasvjete zadnjih godina u potpunosti dominira tržištem rasvjete objekata, stoga ne čudi da je i na polju automobilske industrije napravila znatni skok.

LED H7 u odnosu na halogene sijalice imaju znatnu prednost kod korištenja i uz to su isplativiji izbor.

 

Prednosti LED tehnologije

Upravo su velike prednosti u odnosu na stare modele rasvjete dovele LED tehnologiju do brzog probijanja na tržištu. U odnosu na obične žarulje sa žarnom niti, LED žarulje imaju puno dulji vijek trajanja koji je oko 50 tisuća radnih sati. LED H7 žarulje kada se koriste u automobilu smanjuju opterećenje alternatoru što znatno olakšavam rad motora, te troše manje energije akumulatora (Topla akumulatori, …).

Kod početne investicije LED žarulje nešto su skuplji izbor u početku, no uzmemo li u obzir to da one traju puno dulje od običnih žarulja sa žarnom niti kojih ćete dok jedna LED žarulja svijetli izmijeniti par komada, na dugoročno gledano s kupnjom LED žarulje koja je skuplja vi zapravo štedite novac.

LED H7 žarulje u automobilima

U zadnjih nekoliko godina LED žarulje su u potpunosti zamijenile stare halogene sijalice u automobilima zbog toga što pružaju bolje osvjetljenje i dulji vijek trajanja, a uz to troše manje energije i stvaraju manje opterećenje na motor. LED H7 žarulja može se ugraditi u svaki, i stariji i noviji automobil, a budući da su izrađene od aluminija kućište bolje odvodi toplinu i otporno je na okolinu. Skuplje LED žarulje u sebi znaju imati ugrađen mali ventilator kako bi se i nakon duljeg rada žarulja hladila.

Kao što smo i napisali LED tehnologija rasvjete u potpunosti je prevladala tržištem u nazad nekoliko godina, što zbog toga što pruža bolje osvjetljenje, što zbog toga što je isplativiji izbor.

Osim što su preuzele tržište kod rasvjete objekata, LED žarulje u potpunosti su preuzele tržište automobila, pa tako danas kod novijih automobila možete vidjeti i animacije pokazivača smjera koje su odrađene pomoću LED tehnologije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *