Kvalitetni brisači za veću sigurnost vas i ostalih sudionika u prometu

Za sigurnu vožnju vrlo su važni kvalitetni i dobro postavljeni brisači. Mnogi vozači im pridaju premalo pažnje pa jako rijetko mijenjaju brisače, a time ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu.brisaci

Razlike između kvalitetnih i loših brisača

Prva i osnovna razlika je u preglednosti nakon što prijeđu preko stakla. Ukoliko ostavljaju crtice vode iza sebe ili je preglednost nakon njihova prelaska jako mala, definitivno ih treba zamijeniti. Oni kvalitetni osim što jako dobro čiste staklo imaju i još nekoliko stvari zbog kojih bismo se trebali odlučiti baš za njihovu kupnju. Rade gotovo nečujno pri svim brzinama. S druge strane, lošiji brisači često imaju problema sa brisanjem prilikom većih brzina jer se ne mogu nositi sa velikom količinom vode koja jako brzo udara po staklu. Kvalitetniji sa time neće imati problema i staklo će biti čisto čak i u takvim uvjetima. Također, vrlo ćete ih lako namjestiti na svoj automobil i njihove metlice su izrađene od kvalitetnijeg materijala pa će im tako i životni vijek biti puno duži.

Briga o brisačima


Kako bi bili sigurni da će vaši brisači što duže trajati, trebali bi voditi računa o nekoliko stvari. Ako tokom vrućih ljetnih mjeseci znamo da će nam auto dugo stajati na jednom mjestu izložen suncu, bilo bi dobro podići brisače kako se oni ne bi prilijepili za staklo. Isto tako, preporuča se podizanje brisača tokom zime kako uslijed vrlo niskih zimskih temperatura ne bi došlo do zamrzavanja brisača na staklu. S obzirom da su metlice vrlo osjetljive i krhke, ukoliko im tako nešto dogodi, vrlo je vjerojatno da ćemo ih morati mijenjati u skorije vrijeme.
Osim toga, ne preporuča se njihovo korištenje po suhom staklu. Ukoliko je staklo malo prljavo, bolje je prvo upotrijebiti tekućinu za pranje stakla, a tek onda pustiti brisače da odrade posao do kraja.

Tržište

Brisače je moguće kupiti na raznim mjestima, od specijaliziranih trgovina pa do benzinskih postaja. Cijene variraju, ali s obzirom da oni skuplji brisači imaju puno kvalitetnih značajki, isplati se u njih investirati jer će gotovo sigurno trajati duže od onih jefitnijih. Neki proizvođači daju garanciju od čak 3 godine. Ukoliko se fokusiramo na proizvođače, oni koji se često spominju kao najprodavaniji su Bosch, Valeo, Champion i Alpin. Ponuda je velika i svatko ovisno o svojim mogućnosti može izabrati što mu najviše odgovara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *