Korito prtljažnika je bitnije nego što mislite

Postoji mnogo razloga zašto se automobili svakodnevno oštećuju. Osim ljudskog faktora često dolazi i do oštećenja zbog padalina, vlage i sličnih prirodnih faktora. Iako je vanjski izgled auta jako bitan i većina ljudi brine o njemu, i unutarnji dio auta je vrijedan pažnje, možda čak i više od vanjskog jer je to dio u kojem se nalaze i putnici i prtljaga. Ovdje je posebno važno napomenuti da je korito prtljažnika bitnije nego što mislite.

Zašto je prtljažnik auta jako bitan dio auta?

Prtljažnik je jedan od najčešće korištenih dijelova auta kojeg morate dobro održavati i zbog čistoće auta i zbog očuvanja prtljažnika, što je prilično bitno prilikom prodaje auta. Korito prtljažnika pokazalo se kao iznimno praktičan proizvod kojim možete lako zaštiti prtljažnik i još ga lakše održavati čistim. Ovo je posebno bitno napomenuti vlasnicima kućnih ljubimaca jer korito za prtljažnik omogućuje održavanje visokog stupnja čistoće auta.

Korito prtljažnika

Prilikom kupovine i biranja prtljažnika obratite pozornost na dimenzije korita. Korito za prtljažnik ne smije biti niti preširoko niti previsoko. Korito ne smije smetati prilikom zatvaranja prtljažnika niti smije smanjiti vidljivost u vožnji unatrag. Iako korito za prtljažnik možete kupiti u različitim izvedbama, trenutno su najpopularniji materijali oni načinjeni od mješavine polimera, gume i plastike.

Takvi su materijali posebno obrađeni da budu izdržljiviji (posebno otporni i na temperature), te praktičniji za pranje i čišćenje. Korito prtljažnika može se nabaviti u veličinama za svaki model auta, a postoje i mnogi univerzalni modeli.

Oni su dobar izbor za većinu vozača, ali u slučaju kada prtljažnik koristite za prijevoz kućnog ljubimca ili nekih proizvoda koji otpuštaju vlagu, najbolje je nabaviti korito za prtljažnik koje je namijenjeno baš vašem modelu auta i izvrsno prianja uz prtljažnik ne ostavljajući prostora za grešku.

Korito prtljažnika štiti i od neugodnih mirisa

Pokušajte se sjetiti koliko ste puta u prtljažniku auta prolili neku tekućinu, rasipali neki prah koji se teško čisti ili u njega unijeli blatne cipele.

Korito prtljažnika zaštiti će vaš auto od neugodnih mirisa nastalih prolijevanjem tekućina i olakšat će vam čišćenje prtljažnika jer je jedino što morate učiniti istresti prljavštinu s njega ili ga oprati i osušiti. Nakon toga bit će kao nov.