H4 led žarulje su sve traženije

Pogledate li većinu današnjih automobila nešto starije generacije, kod većine ćete vidjeti sličan oblik rasvjete, odnosno halogenu rasvjetu. Halogene žarulje su jeftine za proizvodnju pa ih proizvođači vrlo rado ugrađuju u automobile kako bi dodatno uštedjeli na konačnoj cijeni. Kod novijih automobila, može se vidjeti i novi standard rasvjete, led rasvjeta (H4 led, LED H7, …). U te svrhe koriste se led žarulje koje su nešto skuplje, ali imaju i brojne prednosti.

Ovisno o modelu auta, ovisi i vrsta žarulja koje možete ugraditi, a mnogi modeli koriste upravo h4 led žarulje.

Još više svjetla

H4 led žarulje pružaju nešto više svjetla od klasičnih halogenih žarulja. To se itekako može vidjeti ako se usporede automobili koji imaju ovaj tip žarulja s onima koji imaju halogene žarulje. Jedini problem koji proizvođači nisu uspjeli riješiti se javlja prilikom većih brzina. Naime, h4 led žarulje pri većim brzinama još uvijek ne mogu osvjetliti cesto daleko ispred. No, taj problem imaju i druge vrste žarulja i još uvijek se traži efikasno rješenje. S obzirom na napredak tehnologije, nesumnjivo je da će i taj problem biti uskoro riješen te da će neka nova generacija žarulja biti još bolja.
Osim toga, h4 led žarulje imaju vrlo dugi vijek trajanja te ih, ovisno o učestalosti korištenja, nećete morati mijenjati duže vrijeme. Osim toga, ove žarulje nisu osjetljive na vibracije. To znači da se ne morati bojati da će doći do nekih problema pri vožnji po neravnom terenu.

Cijena je mnogima još uvijek previsoka

Razlog zašto se mnogi još uvijek ne odlučuju za zamjenu halogenih žarulja za h4 led žarulje je cijena. Ove žarulje su još skuplje od halogenih, a mnogima je cijena ključna pri odabiru. No, s obzirom da se h4 led žarulje mogu ugraditi i naknadno u automobil, neki će se zasigurno i nakon kupnje automobila odlučiti za tu opciju. Ponuda ovih žarulja u trgovinama je velika te je konkurencija među proizvođačima sve veća.

Upravo zbog toga se može očekivati i daljnji pad cijene ovih žarulja, što će ih zasigurno popularizirati. A kako ih sve više ljudi bude ugrađivalo u svoje automobile, to će imati i veliki učinak na povećanu sigurnost u prometu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *